Számomra ez a legnehezebb feladat. Magamról írni. Eddig maximum önéletrajzot írtam, az se ment könnyen. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel.

Ezen a területen még van hova fejlődnöm.A pályaválasztás küszöbén az érdekelt, hogyan tudnék a helyes beszédben segíteni a gyerekeknek, így a logopédia vonzott. Talán azért, mert az oviban jártam logopédushoz, amit akkor én úgy éltem meg, hogy kiváltságos lehetek, mert nem járt mindenki a csoportból, és olyankor csak velem foglalkoztak. Jó kis játékok voltak, jó élmény volt. Mégsem lettem logopédus.

Dolgoztam optikai területen, foglalkoztam kontaktlencsékkel, szemüvegekkel. Belekóstoltam a reklámzászlók és a marketing világába is. De így utólag visszatekintve, ahol igazán otthon éreztem magam, és kiteljesedtem, az a HR terület nyújtotta több mint 10 év volt. Az interjúk, álláslehetőségek, munkaügyi segítségnyújtás. Valahogy ezen a pályán éreztem magam a legjobban. Jó érzés volt megismerni a különböző személyiségű embereket, megtudni, mit szeretnének ők, és hogyan tudjuk összhangba hozni ezt a betöltésre váró pozíciókkal.

Ebben az időben tűnt fel, mennyire tájékozatlanok a fiatalok és az idősebbek is a munka világában. Nem ismerik a jogaikat, lehetőségeiket. Sokszor rácsodálkoztak egy-egy információra, amit megosztottam velük.

Ehhez a területhez kapcsolódóan fogalmazódott meg bennem, hogy milyen lehet a grafológia. Mindig szerettem kézzel írni, és mindig elégedetlen voltam az írásom külalakjával. Kíváncsi lettem, mit jelenthet ez. A grafológia segít jobban megismerni a bennünk rejlő lehetőségeket, még azokat is, amiket mi sem tudunk, hogy bennünk van. Szavak nélkül tárul fel a személyiségünk. Nagyon sokat segíthet saját magunk megismerésében.

A grafológia ugyan feltárja a problémákat, képességeket, tulajdonságokat, de úgy éreztem, több segítséget szeretnék adni a hozzám fordulóknak, akik megtisztelnek a bizalmukkal. Ezért kezdtem el a MET terápiát (Muscle Effect Therapy) tanulni. Szintén szavak nélkül, de itt az érintés erejével segít a traumák feldolgozásában. Valahogy a szavak nélküli terápiák „megtaláltak”, és elmélyedtem bennük.

Van, amikor szükség van a szavak erejére, és van, amikor az érintés erejére, vagy az írás rejtett titkaira. Bármelyiket választod, igyekszem a segítségedre lenni.

Azt gondolom, ennyi belőlem most épp elég. De ha kérdésed lenne még velem kapcsolatban, kérdezz bátran 🙂