A pályaorientáció, pályaválasztás azt jelenti, hogy egy adott személyhez, illetve annak képességeihez, adottságaihoz, lehetőségeihez keressük a számba jöhető foglalkozások, szakmák közül a legmegfelelőbbet.

Célunk, hogy a szakképzéstől eljussunk a szakértelemig. Minden szakmához társulnak alapvető követelmények, mint például a szaktudás, de emellett számos szociális készség is meghatározó.

A különböző szakmákról informálódhatunk az iskolában, a családunkban, és természetesen az interneten. Ha van is némi elképzelésünk szakmákról, foglalkozásokról, ez még közel sem jelenti azt, hogy tisztában lennénk a szakmával kapcsolatos elvárásokkal, hogy alkalmasak lennénk az adott szakma követelményeit folyamatosan, mindennap ellátni. A külső befolyásoló tényezők, mint például a szülői elvárások, barátok elképzelései, véleménye, nagyban torzíthatják a bennünk kialakult képet, könnyen befolyásolhatnak a döntésben. Ezért célszerű szakemberrel egyeztetni az elképzeléseinket, illetve a segítségét kérni, ha elbizonytalanodtunk.

Együttműködésünk során használjuk az OH-kártyák nyújtotta asszociációs lehetőségeket, a grafológia módszereit, és több éves szakmai tapasztalatom J Ezek kombinációjával remélhetőleg közelebb kerülünk a megismeréshez, pontosabb tájékozódáshoz segít minket, így megkönnyítjük döntésed.

Igyekszünk feltérképezni, megfogalmazni, milyen terület az, ami tényleg érdekel, hogyan közelítesz általában  a problémákhoz, milyen a problémamegoldó képességed, hogyan viszonyulsz a stresszhez, milyenek a tanulási stratégiáid, szokásaid. Hogyan viszonyulsz önmagadhoz, hiszen fontos tudnunk, hogy önértékelésed, önkontrollod, önelfogadásod milyen szinten van jelenleg.

  • Hogyan viselkedsz közösségben, hogy viszonyulsz (munka)társaidhoz.
  • Érzelmeid mennyire meghatározóak életedben?
  • Hangulatváltozásaid, ha vannak, milyen mértékben befolyásolnak?
  • Milyen területek érdekelnek, inkább a szellemi alkotások, tervezés, megálmodás, vagy inkább a gyakorlatias dolgok, az ösztönös, anyagias beállítottság, a megvalósítás játszik szerepet az életedben.

Átnézzük az önéletrajzod, megbeszéljük a fontosabb részleteket, akár állásinterjút is szimulálhatunk, hogy gyakorlatot szerezz ebben is. 🙂

Ha úgy érzed, a fentiekben segíteni tudok Neked, kérlek keress bátran 🙂

A konzultáció ára: 9 000 Ft / 60 perc

Amennyiben nem tudsz megjelenni a megbeszélt időpontban, kérlek minimum 48 órával előbb jelezd nekem. Ellenkező esetben a következő alkalommal csak akkor tudunk tovább haladni, ha az elmulasztott kezelés / tanácsadás díját kiegyenlíted. Megértésed köszönöm szépen.